För mig så handlar julen om släkt och familj. Mys med mat och mycket prat, det associerar jag julen med. Min familj och jag åker för det mesta ner till hela släkten ungefär 2 timmar neråt i landet, förra året var vi hemma och jag jobbade. Året innan tror jag vi var hos storebror men jag kommer inte ihåg.

Men i år blir det att träffa allihopa! Vi ska först till storebror med familj nu. Ska bli underbart att träffa lilla brorsdottern igen.

Det känns inte riktigt som jul när vi bara är hemma. Julen ska vara så mycket släkt och familj som man kan träffa, mat i mängder, tända ljus och massor av mys. Det blir inget riktigt firande när vi inte åker neråt.

Sitter just nu i bilen och det är riktigt vitt ute, har snöat hela natten så vi var lite oroliga att det inte skulle gå att köra. Men nu är vi på väg så vi klarade oss. Bilen rullar och allt är med.

Jag hoppas alla har en riktigt god jul så ska jag sluta skriva och lyssna på musik istället. Hoppas alla har chans att träffa sina familjer. Ta hand om er och ta vara på varandra <3

familj, jul, mat, mys, mysigt, släkt,

Det vi fruktar mest är inte att vara otillräckliga.

Vår djupaste rädsla är att vi har omätliga krafter.

Det är vårt ljus, inte vårt mörker,
som skrämmer oss mest.

Vi frågar oss:
Skulle jag vara lysande, fantastisk,
begåvad och förbluffande?

Egentligen - hur kan vi undgå att vara det?

Du är ett barn av Gud.

Världen är inte hjälpt av din småbarnslek.

Det ligger inget stort i att krympa,
så att andra människor i din närhet
skulle slippa känna sig osäkra.

Vi föddes att förverkliga
Guds härlighet inom oss.

Den finns inte bara i några av oss:

Den finns i alla.

Och när vi låter vårt eget ljus skina
ger vi omedvetet andra tillåtelse att göra detsamma.

När vi gjort oss fria från vår egen rädsla.

Gör vår närvaro andra automatiskt fria.

1994, gud, ljus, mörker, nelson mandela, skina, tal, visa ord,
Har spenderat min morgon med att göra lite efterforskning på utbildningar och framtiden och det känns som att det artar sig lite. Det är inget jag ska göra nu till våren men till hösten så ska jag söka mig till Socionom utbildningar runt om i landet. Nu har jag hittat mitt kall och det känns underbart bra.
 
Jag har även kollat mina behörigheter och jag behöver faktiskt inte läsa upp ett enda ämne. Det är bara att söka och det gjorde mig jätteglad. Så nu ska jag bara lägga in betygen från Undersköterska utbildningen så känns det som att allting börjar ordna till sig.
 
Jag har även tänkt att fixa högskoleprovet iår så det ska jag anmäla mig till när det är dags i Januari. Ska vara otroligt förberedd och se till att göra mitt bästa. Det kan ju knappast skada mina chanser att komma in på utbildningen.
 
Fick gjort mycket såhär på morgon kvisten ^^
 
Nu känner jag mig jätteglad. Har fått ordning på mycket och jag är riktigt inställd nu på att jag SKA komma in på den här utbildningen. Nu vill jag bara jobba lite under våren men det löser sig nog =)
 
Men nu är det dags att ha lite samling på Pomona. Ville bara uppdatera er om mina framtidsplaner och mitt glada humör. Hoppas att alla har en riktigt bra start på veckan så ska jag skriva snart igen. Ta hand om er ute i vinterkylan och håll er på benen <3
betyg, framtiden, högskola, högskoleprovet, skola, socionom, socionomexamen, utbildning,
 
Hittade det här tyget mycket billigt på Lidl faktiskt. So what liksom. Efter mycket trixande och fixande så ser det riktigt bra ut =D Är super nöjd. Nu passar kuddarna riktigt bra också. Älskar!!
 
Har blivit lite julpyntande under veckan också =) Mysigt.
 
 
Brukar verkligen inte pynta i köket men nu när jag kunde det så kändes det verkligen mysigt. Gillar att pynta lite mer neutralt och stilrent. Vill inte ha massa tomtar överallt ^^ Jag håller mig till silver och mina favorit färger rosa och lila. Har det väldigt fint här hemma nu.
 
 
Är riktigt nöjd just nu. Sen behöver jag städa också men det har jag gjort hela morgonen så jag tar en liten paus nu. Ska faktiskt göra pannkakor med hallon hade jag tänkt =D Ska ha i lite hallon spad i smeten så dem blir lite rosa haha kul kul. Man får skoja till det lite på helgerna.
 
Hoppas alla haft en jättebra helg och har en underbar tredje advent <3
dekoration, hem, hjärtan, inredning, jul, julfint, kök, pynt, soffa, städa, tredje advent,
Det är otroligt hur mycket jag uppskattar min familj nu på äldre dar. Förstod kanske inte riktigt vad jag hade men nu är jag otroligt tacksam över min familj som alltid finns där för mig och hjälper mig när dem kan.. och ibland när dem inte kan. Har verkligen haft underbar tur med min underbara familj.
 
Ville bara säga ett stort tack till mamma och pappa som alltid vill mitt bästa, ser efter mig och stöttar mig. Älskar er så otroligt mycket och jag har haft en riktigt mysig lördag med er båda.
 
Vi bakade julgodis, åt middag och snackade. Har varit där i stor sett hela dagen och det har varit riktigt trevligt. Vad skulle jag göra utan mamma och pappa <3 <3 Har inte alltid uppskattat dem och sett hur lyckligt lottad jag är men nu ser jag och jag är så glad att jag har dem.
 
Var rädda om era familjer och ta vara på tiden ni får tillsammans. Det är trots allt familjen och det är det viktigaste man har. Nu menar jag ju brorsorna också men just ikväll så skickar jag mig kärlek till föräldrarna. Hoppas alla haft en riktigt bra start på helgen =) <3
 
familj, föräldrar, julgodis, lördag, mamma, mysigt, pappa, trevligt,
Nu har jag blivit av med allt min slitna hår och det känns otroligt bra. Äntligen! Jag och http://moamrta.blogg.se/ tog oss till Burgården igår, dem har drop-in på Onsdagar så vi passade på och hoppades på tid. Vi hade otrolig tur och det var billigt för att det är studenterna som klipper en. Men det blir ju otroligt bra ändå och jag är super nöjd.
 
Jag struntade nästan i hur resultatet blev. Ville bara få bort allt hemskt, slitet hår som bara såg för hemskt ut. Ville inte se det en sekund längre så jag sa åt dem att ta en bra bit av håret. Dem hade säkert behövt ta mera men någon måtta får det vara på saken ^^ Det känns riktigt bra.. Det känns friskt igen =)
 
Blev väldigt kort men jag är nöjd. Vad tycker ni?
 
 
Nu känns håret riktigt bra, det knastrar inte när jag kramar åt topparna och det fastnar inte överallt. Helt underbart verkligen och så värt 150 kronor. Eleverna är ju otroligt duktiga och läraren kollar jättenoga sen så att det blev bra och man är nöjd. Rekomenderar verkligen detta, inget farligt alls.
 
Så nu är jag fin till jul och nyår =D Härligt!! Men oj nu börjar det blir sent. Ska faktiskt ta och lägga mig. Imorgon blir det en sväng till Pomona för lite julpyssel och mys med vännen som är länkad där uppe. Ska bli riktigt trevligt. Hoppas alla har haft en riktigt bra vecka så hörs vi snart igen <3
burgården, frisör, hår, klippt, kort hår, slitet,
 
Jag har en svaghet i livet förutom choklad. denna svagheten är TV-Serier. Jag kan inte ens räkna upp alla TV-Serier som jag har sett genom åren och hur många jag har sett mer än 1 gång. Just nu är jag extremt frälst på en serie, bara en. SUPERNATURAL!!
 
Om ni har sett den så vet ni vad jag menar. Man blir som besatt och, som min vän beskrev det, satt i trans av den här underbara serien. Jag gick länge och drog mig för att se den på grund av en anledning, jag är otroligt rädd för spöken och andar. Men sen började jag se några avsnitt och sen var det kört för mig, jag kunde inte sluta titta.
 
Den låter kanske inte så imponerande. Två bröder (Sam och Dean) som reser runt i USA och hjälper människor som bor i hemsökta hus eller några andra övernaturliga problem. De hittar oftast sina uppdrag från dagstidningar där de läser om onaturliga olyckor. Dem åker i Dean's gamla Chevrolet Impala '
 
http://cdon.se/film/supernatural_-_s%C3%A4song_1_(6_disc)-708532
 
Vad man upptäcker ganska snabbt i serien är att karaktärerna har fått så otroligt mycket känsla och framför allt smärta att projicera till oss som tittar. Jag kan inte ens komma ihåg hur många gånger jag har suttit och bölat som en 3 åring framför min datorskärm. Man blir så involverad i karaktärerna och deras liv, man kan knappt tro att det är möjligt. Så mycket motgångar och problem som dessa bröder få genomgå, man får ont i hjärtat.
 
Det skadar ju inte att dem är så snygga heller, pojkarna. För mig så är den starkaste känslan när man ser på serien är smärta och sorg. De jagar en specifik demon (som dödade deras mamma) under de första två säsongerna och det drar dem tillbaka till det förflutna. Sen slänger manus författarna in ett roligt avsnitt ibland så man viker sig dubbel för att man skrattar så mycket. Jag tänkte säga att det var bra balans i avsnitten men det är det verkligen inte, låt er inte luras. Man blir så involverad i deras kamp och bråk mellan varandra. Men det är värt det.. Serien är genialisk och alla borde verkligen se den.
 
I ordning: Sam (Jared padalecki), Dean (Jensen Ackles) Castiel (Misha Collins)
 
Sen kommer man till slutet av säsong 3 och man tror inte man klarar av att se mera. Kärleken som dessa bröder har för varandra, deras band, det är så rörande och det är så hemskt när de bråkar eller framför allt slits ifrån varandra. Men sen börjar säsong 4 och vi blir introducerade för en vändning i serien. En ny karaktär kommer in i serien (till höger i bilden) och serien blir ännu bättre. Castiel kommer in i brödernas värld och en mängd nya problem kommer deras väg. Men dem hittar även en oväntad vän och medkämpe i Castiel.
 
Dean får en ny vän i Castiel, en vän som han länge har behövt, kan många tittare säga. Många vill nog även kalla de mer än vänner, men jag ska försöka hålla mig till ämnet. Enligt mig så ger Castiel en ny sorts kämpar vilja till Dean, en vänskap och ett sammarbete som fungerar bra för dem. Dean hjälper Castiel att se bortom vad han är van vid och under resterande säsonger så sammansvetsas dem och guidar varandra. Castiel finns alltid där när Dean behöver hjälp eller vägledning.
 
Just det, glömde säga.. Castiel (Cas kallar de honom oftast) är en ängel!
 
 
Jag rekomenderar den här serien av hela mitt hjärta. Supernatural betyder så mycket för mig och är min absoluta favorit serie just nu. Jag har precis fått en nära vän att börja se den och det dröjde inte många avsnitt innan hon också var fast och trollbunden. Serien har den effekten på alla som ser den.
 
Se den nu! =) Ni kommer inte ångra er. Snygga killar, alla övernaturliga väsen som man kan tänka sig och massor av action. Men det bästa är och kommer alltid att vara deras brödraband och deras kommentarer och reaktioner till händelser. Helt underbart!! Så, gå och se den nu, gå gå!
 
http://cdon.se/film/supernatural%3a_seasons_1-7_(import)-21556942
cdon, cdon.com, supernatural, tv serie, tävling,
Igår blev det en mysig trip till Ullared med mamma och pappa. Dem hämtade mig alldeles för tidigt men det var ju Ullared så det var inte riktigt så svårt att gå upp när det väl var dags. Man gör det mesta för att komma med till Ullared, det är verkligen inte ofta man tar sig dit.
 
Vi hade tur igår också, det var nämligen svinkallt ute och inte så mycket folk som hade orkat ta sig det. Var nog smart att ta det på en Söndag också. Vi behövde inte stå i kö varken in eller ut sen. Helt underbart! Jag skulle önskat att jag hade haft tillgång till mer pengar just nu men mamma och pappa var så himla snälla så jag fick låna lite. Behövde få hem lite hushålls grejer och några roliga saker fick det allt bli. Man kan ju inte låta bli när man är där, i alla fall inte jag.
 
Jag fick även köpt alla julklappar och det var så skönt att få det gjort. Nu är allting fixat förutom en liten grej till som behöver köpas men det blir lätt fixat. Dem största och viktigaste sakerna är klara i alla fall! Så underbart. Började få lite panik för hur jag skulle klara julen, rent ekonomiskt men nu gick det bra, tack vare den årliga trippen till Ullared som jag kunde följa med på.
 
Köpte även trasselfria hörlurar, lite smink och en underbar och varm jacka till mig själv. Saker som jag inte behövde men verkligen verkligen ville ha. Jacka kostade 49 kronor! Jag får visa den när jag kommer hem idag så att ni får se. Jag älskar den verkligen! Köpte även en mössa som är hur mysig och varm som helst. Den bara måste ni se, har letat efter en exakt sån så jag blev så glad. Jag får se till att visa alla mina saker!.. Förutom julklapparna då. Sån tur ska ni inte få minsann =P
 
Det var en riktigt bra dag igår. Jag hade det så mysigt med föräldrarna och det blev båda varmchoklad och lunch till mig. Gratis och allt.. Så när pengarna rullar in någon gång nästa vecka så ska jag glatt betala föräldrarna för allt dem la ut för. Det börjar arta sig och julen känns mer lockande än någonsin.
billigt, gekås, handla, jacka, jul, julklappar, mössa, shopping, ullared,
Jaha då var man sjuk igen, jag blev alldeles nyligen frisk från min hemska förkyldning men nu var det dags igen. Den här gången blev det bland annat feber och jättesvullna sköldkörtlar. Det får bli sängen alldeles strax men jag ville bara skriva och klaga en snabbis. Är så otroligt trött på att vara sjuk nu.
 
Tänkte att jag kunde får vara frisk resten av året nu men icke, det var ju trevlig. Men hellre nu än under julen i alla fall så det är jag glad över. Har så ont i halsen så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Är det vanligt att bli sjuk så snabbt igen.
 
Jag trodde att detta kom från lilla parveln som jag lekte med i tisdags. Var nämligen iväg och åkte pulka med en vän och hennes son och nu har han feber. Men jag är lite osäker faktiskt, har aldrig varit såhär svullen runt halsen och haft så ont, febern gillar jag inte heller. Var alldeles kokhet efter att ha gått ute i kylan.. inte så vanligt.
 
Nej nu ropar allt sängen på mig. Det ska bli otroligt skönt att få sova en stund nu, så trött som jag var imorse när klockan så ohyfsat väckte mig. Det är tufft att vara sjuk så ofta sammtidigt som jag försöker få så mycket gjort just nu. Inte glad. Hoppas att alla har en bra dag och mår bättre än mig <3
Sömn, feber, halsont, hälsa, immunförsvar, sjuk, sköldkörtlar, sova, trött,
Ok nu ljög jag allt, har ju faktiskt suttit mycket hemma också. Men jag har hållt mig väldigt sysselsatt på senaste. När jag suttit hemma framför datorn så har jag mest fokuserat på att skriva, lite nya projekt och göra efterforskning på lite framtidsplaner. Så bloggen har fått komma sist.
 
Men nu sitter jag här på Pomona igen med datorn och tänkte passa på att blogga innan jag slänger mig in i mina skrivprojekt. Jag har fått den stora äran att skriva ett manus till en vän i England som ska spela in en film. Hon har gett mig handlingen men hon har svårt att skriva ihop det och komma på mellanhandlingar. Känns jätteroligt. Sen jag har också fått en förfrågan om en novell som jag ska skriva till en tjej =) Det känna jättekul. Hoppas att jag i alla fall kan komma en bra bit på vägen idag.
 
Vi har eget arbete idag på Pomona, hela dagen faktiskt. Så jag kan sitta med min laptop hela dagen. Ni förstår inte hur glad jag blir över detta!! Det är en perfekt dag för mig.
 
Jag ville även skriva lite om måndagen; Vi var nämligen på två studiebesök på eftermiddagen och det var hur intressant som helst. Vi var på Metro och blev visade runt av högsta hönset och jag var helt lyrisk. Det var så kul att se dem anställda sitta och skriva artiklar och planera tidningen, det var en dröm. Bästa studie besöket någonsin för mig och det gav mig väldigt mycket. Så måndagen var en bra dag.
 
Ja, det får räcka med en liten uppdatering idag. Jag brukar vilja skriva om något men det här får räcka för denna gången. Det var ett tag sen nu, nästa gång blir det ett lite mer intressant inlägg. Hoppas alla har det bra så ska jag försöka skriva imorgon igen <3
manus, pomona, projekt, skriva, vänner,