Förra veckan när jag precis hade fått mina pengar så blev jag medlem på ett gym igen. Mitt första gym var Friskis & Svettis för ett bra tag sedan, sen blev jag medlem i Sportlife när jag var student och det var billigt. Men nu blev jag medlem hos Fitness 24 seven för det var det billigaste och dem har ingen bindnings tid.
 
Nu låter det som att jag är super vältränad och värsta gym veteranen men så är tyvärr inte fallet. Jag har aldrig riktigt kommit in i en bra gym rutin och aldrig tränat regelbundet. Det går bra i början men jag blir snabbt uttråkad och träningen avtar sakta. Sen dras det bara pengar från mig som jag inte gör nåt för. Jättetråkigt.
 
Men det känns annorlunda nu, om jag vågar säga så än. Har bara tränat några få gånger med en vän som har samma gym. Men jag har kämpat som aldrig förr och faktiskt tyckt att det har varit roligt. Det är det som alltid brister för mig, jag tycker aldrig att det har varit roligt att gå till gymmet. Men nu känns det riktigt bra. Imorgon ska jag träna efter Pomona och jag ser riktigt fram emot det =)
 
Känns härligt att längta till gymmet för det är något som jag aldrig känns innan i hela mitt liv. Jag älskade att dansa när jag gick i det men jag har aldrig längtat till en tripp på gymmet. Har till och med investerat i nya, fina gymkläder och jag har faktiskt ordentliga skor. Så nu ska här tränas som aldrig förr och det känns så kul.
 
Men idag blir det inget för mig tyvärr. Jag var helt slutkörd imorse och var så trött. Jag hade tänkt träna på morgonen eftersom jag började 13 idag men jag kom inte ur sängen förrens 10. Men efter Pomona ska jag hem till mamma och massera henne för en hundring så det blir ju lite aktivitet. Jag gillar att röra på mig.
 
Men nu ska jag försöka vara lite produktiv under resten av eftermiddagen. Kanske få gjort något personligt brev. Men jag hoppas alla har en riktigt bra dag och vecka för den delen. Hörs snart igen <3
fitness 24seven, gym, gymma, mamma, massage, roligt, träna, träning, trött,
Men vi måste alla erkänna att det har blivit sämre sen dem införde trängselskatten. Jag trodde verkligen inte att det skulle påverka mitt liv på något sätt men jag kunde inte haft mer fel. Sen början av året så har det varit stopp från Gamlestaden till Angered Centrum mer än 4 gånger. Det har aldrig varit så ofta eller länge, nu får dem faktiskt ta och skärpa sig. Det är ju något som inte fungerar så dem får se till att fixa det.
 
Jag har inte kommit i tid till Pomona på hela 2013, det är alltid sena vagnar överallt och jag börjar bli riktigt trött på det. Förra veckan var det till och med stopp från Korsvägen till Mölndal men när det inte är stopp så är det alltid någon vagn som är försenad eller inte kommer alls. Börjar bli så himla trött på detta.
 
Jag behöver åka tidigare för jag vet hur det är men kommer ändå alltid sent nu för tiden. Sen när vagnen eller bussen väl kommer så är det proppfull till bristningsgräns. Kommer inte ihåg senaste gången jag fick sitta på vägen till Pomona eller på vägen hem. Om dem nu märker att det är fler personer som åker kollektivt (vilket var själva poängen med trängselskatten) så får dem faktiskt lägga in fler turer med alla vagnar och bussar. Annars fungerar det inte alls.
 
Jag är lite sur och grinig idag så jag vet att jag överreagerar, men det här är ändå något som jag har stört mig på under hela månaden. Det är alltid trångt med folk och sena vagnar varje dag. Är det detta dem menade med trängselskatt? Att det skulle bli trångt och kaos artat på kollektivtrafiken efter detta hade införts. Jag är inte glad över den här ändringen.
 
Ok nu får jag se till att vara lite produktiv när vi ändå har eget arbete här på Pomona, ville bara skriva ut min frustration, haha. Det hjälper alltid lite. Jag hoppas alla har en bra Tisdag, själv är jag super trött men jag ska nog klara dagen ändå. Får se hur det går att komma hem idag med vagnarna nu när jag inte ska träna <3
kollektivtrafik, trängselskatt,
Nu var det ett tag sen jag faktiskt skrev på min bok och jag skäms lite över det. Den har hamnat lite på efterkälken nu för jag har varit så fokuserad på en realistisk framtid och planering till det. Jag har gjort lite efterforskning på utbildningar och tagit mig den långa vägen fram till att veta vad jag faktiskt vill göra.
 
Men jag tänker aldrig överge mitt skrivande. Jag skriver fortfarande mina '750words' om dagen så mycket jag hinner och har precis kommit på en ny novell som jag ska skriva. Skrev första utkastet idag på 750words och är riktigt pepp på att utveckla den och gå vidare med den. Kommer nog bli riktigt bra. Kommer aldrig tappa mitt skrivande, det är mitt utlopp för allt jag känner och är otroligt viktigt. Men ibland får det komma på efterkälken.
 
Det värsta som finns när man är skribent är att känna sig blockerad och just nu så har jag en roman liknande berättelse med flera kapitell som jag uppdaterar på min hemsida när jag kan. Den har redan 10 kapitell och många kommentarer men uppdateringarna blir ganska långt isär just nu. Den har inte varit min högsta prioritet på ett tag nu men jag uppdaterade härom dagen och det kändes skönt. Jag har inte tappat den i alla fall.
 
Det är inte alltid lätt att hålla inspirationen för något man hållit på med under en så lång tid. Men jag försöker och framförallt så försöker jag att inte stressa ihjäl mig just nu över alla saker som jag inte hinner. Min realistiska framtid måste få komma först just nu även fast jag bara vill skriva.
 
Men jag har lovat mig själv att lägga mer tid på mitt skrivande detta året och inte bara läsa och surfa på nätet. Jag vill komma igång ordentligt med min bok och jag hade även velat gå någon kort skrivkurs. Jag får helt enkelt kolla upp det och fortsätta ha mitt skrivande bredvid min realistiska framtidsplan. Den betyder för mycket för mig så jag vill inte alls lägga den helt åt sidan. Den får bara komma i andra hand ibland.
 
Men nu är dagen på Pomona snart slut så jag ska äta lite och sen blir det en tripp till gymmet med min vän och självutnämnda tränare en stund innan det bär av hemåt. Ska bli härligt att komma igång med träningen igen men det får bli ett inlägg någon annan dag. Hoppas alla haft en bra vecka än så länge!
750 ord, 750words, andra hand, framtiden, framtidsplanering, författare, skribent, skriv blockering, skriva, skrivkramp,
Nu börjar min tid på Pomona lida mot sitt slut och jag börjar känna mig färdig. Vi har nästan gått igenom hela självinsiktsmetoden nu och mitt officiella slutdatum är 8e Februari. Så nu är det bara att få klart massor av Personliga brev och CV så är det bara att söka jobb sen.
 
Det är bara att knalla tillbaka till Arbetsförmedlingen på måndagen och sätta igång med jobbsökandet. Ska bli spännande att se vilka jobb det finns ute nu, ni får hålla tummarna med mig.
 
När jag startade denna bloggen igen så tänkte jag bara skriva mina synpunket på saker och skriva om massor av mina intressen. Istället så har det blivit en framtids- och arbetslöshetsblogg. Vilket är bra för mig, det är skönt att få ur sig allt ibland. Man blir rätt så rastlös av att gå hemma hela dagarna.
 
Jag skaffade, på tal om ingenting, gymkort igår på Fitness 24seven. Där kan man, som namnet säger, träna dygnet runt i hela Scandinavien och det kostar bara 199:- i månaden. Det tycker jag är underbart. Jag ska bli duktigare på att träna nu, det är bra för både kropp och skäl.
 
Men nu är klockan snart 3 så vi ska ta en liten fika här på Pomona innan det bär av hemåt. Ska hem en sväng och äta innan jag tar datorn med mig och åker hem till bästis. Hennes dator vill inte vara med längre så jag har (laddat ner) fixat lite serieavsnitt till henne.
 
Hoppas alla haft en kanon helg och har en superbra veckan så skriver jag igen när jag kan <3
arbetsförmedlingen, fitness 24seven, framtiden, framtidsplanering, gym, jobb, jobba, pomona,
Min tid på Pomona börjar lida mot sitt slut och för mih är det lite blandade känslor inför avslutet. Jag känner att jag har kommit riktigt långt med hjälp av coacherna och deltagarna på Pomona. Jag har kämpat med mitt skrivande, mitt självförtroende och med min framtid framförallt. Jag har gjort spännande upptäckter hos mig själv och även fått konfrontera rädslor.
 
Kan inte förneka att jag har växt mycket på Pomona och kommit en bra bit framåt. Men vad som gör mig nervös nu är att det bara är två veckor kvar nu på den här tiden. Är jag redo att klara mig själv? Kommer jag ha diciplinen att klara mig utan coacherna och det underbara stödet jag får från deltagarna i gruppen.
 
Men jag tror att det är en fråga vi alla ställer oss någon gång. Kommer vi klara oss själva nu? Men man får inget veta om man inte försöker. Vi behöver alla lite stöd när vi ska lista ut vad vi vill göra och hur vi ska ta oss dit. Antingen har man tur med Arbetsförmedlingen och får både bra handläggare och en bra jobbcoach. Men för dem flesta är det ett enormt problem att försöka hitta jobb och man behöver hjälp.
 
Personligen så har jag alltid haft tur med mina handläggare och faktiskt inte bytt så mycket. Just nu har jag en super trevlig kille som hjälpte mig att hitta Pomona och innan honom hade jag samma kvinna i över 1,5 år. Så ibland har man tur men jag har hört riktiga skräckexempel också.
 
Jag tror att man måste stå på sig när det gäller Arbetsförmedlingen. Man måste förklara exakt vad det är man vill eller hur man har det just nu. Om man kommer dit och säger 'Jag vill ha jobb' så får man ju lika vag hjälp tillbaka. Om man inte klarar av stress med jobbcoach och jobbsökande.. Säg det till dem. Det finns massor med hjälp på Arbetsförmedlingen som man inte vet om att det finns.
 
Men glöm inte att förklara exakt vad du vill. Arbetsförmedlingen kan inte läsa våra tankar och de flesta vill verkligen hjälpa. Ge dem en chans och var ärlig med vad du vill och vad du behöver för hjälp. Det behöver inte vara så svårt som det är för många. Det är okej att kräva mer hjälp och stöd. Det ska fungera för oss och inte bara dem. Det är vi som söker jobb och det finns bra arbetsförmedlare. Det går..
ansvar, arbetsförmedlingen, framtiden, hjälp, jobb, jobba, pomona,
Idag på Pomona har vi pratat om vikten att lägga upp delmål och inte bara fokusera på det stora slutmålet. Då kan det kännas för lång borta och ouppnåligt. Det är alltid bättre at ta det i små steg och sakta ta sig till målet. Varje delmål ska kännas realistiskt och uppnåligt relativt snabbt och sen kan man ta nästa mål. Så nu under nästa vecka ska vi skriva individuella handlingsplaner så att vi är redo att klara oss utan Pomona sen.
 
Den sista Januari så är det slut här för mig. Då är tanken just nu att jag ska gå tillbaka till min handläggare på Arbetsförmedlingen, prata med honom och börja ta mig mot mitt mål. Den 15e Januari kan jag anmäla mig till Högskoleprovet och sen blir det massa ansökningar till Socionomprogrammet. Jag tror faktiskt att jag tänker söka i hela landet och se vart jag hamnar. Vill verkligen börja nu till hösten.
 
Sen hade jag behövt jobba lite under våren också men får se hur det går med det. Får ordna till min CV och fixa ett personligt brev här nästa vecka så att jag kan hålla på med det också i Februari. Nu känns det ändå som att jag har en klar plan för hur detta året ska se ut och om allt går som jag vill så kommer jag vara den gladaste människan i världen. Jag har till och med kollat på jobb som Kurator nu och det finns riktigt många. Kommer bli jättebra sen när utbildningen är klar.
 
Jag tror inte någon riktigt förstår hur mycket jag vill det här. Det är det enda jag tänker på och fokuserar på just nu och min vilja är enormt stor. Jag vill, med hela mitt hjärta, jobba som Kurator i grundskolan och hjälpa barn som har det svårt och jobbigt. Det är verkligen något jag kan göra som känns meningsfullt och otroligt givande. Jag måste få göra detta för jag tror att jag kommer bli en riktigt bra Kurator. Ni kommer få se =)
 
Men nu får jag nog allt göra lite nytta. Ska ta en titt på mitt CV och kolla lite på vad det finns för jobb som man kan söka utan utbildning och erfarenhet. Jag ska hålla mig så lång borta från vården som det bara går. Nu vet jag vad jag vill och jag SKA få det att bli så. Nu ska 2013 bli ett riktigt bra år!
2013, arbetsförmedlingen, framtiden, framtidsplanering, handlingsplan, högskola, högskoleprovet, jobb, mitt 2013, planering, pomona, socionom, socionomexamen, utbildning,
Då börjar vardagen igen. Dem flesta har säkert ledigt till på måndag men vi utan jobb ska minsann infinna oss på aktivitet redan idag, den första vardagen. Nej jag vet att folk börjar jobba idag, plus att vi har en rejäl mjukstart idag så jag ska inte klaga. Börjar 13 och slutar nån gång på eftermiddagen, inte så illa.
 
Vet inte vad vi ska få gjort eller hitta på idag på så kort tid men imorgon har vi heldag, då hoppas jag få gjort en hel del. Nu är det nytt år och dags att dra igång med ansökningar, CV och anmälan till högskoleprovet. Så det är bara att sätta igång =) Jag SKA komma in på min utbildning i år om jag så måste göra två högskoleprov samtidigt.
 
Som sagt så blir det en sväng till Pomona idag men imorgon börjar vi på riktigt med en heldag. Sen är det väl aktivitet på fredag som vanligt. Nu kommer veckorna börja gå riktigt fort igen, så där läskigt fort att det är måndag och sen blinkar man bara så är det fredag igen. Det är otroligt hur fort tiden går.
 
Men jag har en månad kvar nu på Pomona och jag ska minsann få den att räknas. Nu är det 2013 och det ska bli ett bra år för mig har jag bestämt. Ska se till att fixa ett perfekt CV och presentation. Få färdigt min portfolio och tillhörande presentation. Ansöka och göra allting klart för utbildningen så att jag kan lämna Pomona sen och känna mig färdig, känna mig redo för att klara framtiden själv.
 
Det kommer bli kanon bra, men nu ska jag äta lite sen frukost och göra mig iordning. Hoppas alla har en riktigt bra dag vare sig ni jobbar eller är lediga. Nu gör vi 2013 till ett fantastiskt år! <3
2013, högskoleprovet, jobb, mitt 2013, nya möjligheter, nytt år, pomona, skola, tillbaka till verkligheten, vardag,

Personligen så har jag inte några nyårslöften i år, bara planer som jag hoppas med hela mitt hjärta ska gå bra. Om året blir som jag vill så kommer jag börja skolan igen till hösten och starta den framtiden som jag vill ha.

Framför allt så vill jag att 2013 ska vara ett år då jag mår bra, är glad och upplever så mycket jag kan. Jag har bestämt att det ska bli ett riktigt bra år för mig.

Dem vanligaste löftena för det nya året är oftast träna, gå ner i vikt, bli 'snygg' men det känns som det minst viktigaste för mig just nu. Jag vill ha allt annat som har med människans välbefinnande att göra. Lycka, frid, glädje, kärlek.. Allting som egentligen har betydelse, i alla fall för mig.

Nu är jag på väg in till stan för att träffa en vän. Hade kunnat stanna hemma men känner inte att det ger mig någonting. Alltid bättre att träffa vänner.

Jag hoppas att alla har haft ett fantastiskt nyår och att 2013 blir det bästa året hittills. Nytt år, nya möjligheter, nya chanser <3

2013, frid, fyrverkeri, glädje, kärlek, lycka, mitt 2013, nya chanser, nya möjligheter, nytt år, nytt år, nyår, nyårslöfte, skola, välbefinnande,